Sportrevalidatie
‘‘Stop niet, maar herstel in beweging’’
Bij sportrevalidatie wordt er gekeken naar de persoon, de sport die wordt uitgevoerd en de bijbehorende functionaliteit die de persoon moet hebben om optimaal deze sport uit te voeren.
Speerpunten
Middels onderzoek en analyse worden zwakkere ketens aangetoond en kan daar effectief aan gewerkt worden door op maat gemaakte trainingsprogramma’s.
Tenslotte wordt er door analyses te maken, kennis te delen en gedragsleer toe te passen voor gezorgd dat zelfredzaamheid vergroot wordt. Hierdoor kan jij je zelfstandig uit het klachtenpatroon trainen en de nieuwe functionaliteit onderhouden.
Van blessure naar pijnvrij dankzij behandeling en preventie
Mike was fanatiek boxer bij Olympus Maastricht, totdat hij een blessure opliep in zijn heup en onderrug. Hier had hij niet alleen tijdens het boxen last van, maar ook tijdens het dagelijkse leven. Lees of bekijk het verhaal van Mike en ontdek hoe hij na een sportrevalidatietraject zich weer topfit voelde, in de ring en daarbuiten.
Het consult
We starten met een uitgebreid anamnese gesprek waarin we jouw situatie en klacht goed bespreken en in kaart brengen. Na het gesprek volgt er een lichamelijk onderzoek.
Houd er rekening mee dat je broek of bovenkleding hiervoor uitgedaan dient te worden. In het lichamelijk onderzoek wordt er ook gebruik gemaakt van een uitgebreide bewegingsanalyse. Hierover volgt een analyserapport, zodat je zelf altijd de feedback terug kan lezen.
Bij de afronding van het consult wordt er een persoonlijk behandelplan besproken en is er altijd ruimte om eventuele vragen te beantwoorden.
Het eerste consult neemt gemiddeld 60 minuten in beslag, afhankelijk van de klacht kan dit langer ingepland worden.
Vervolgconsulten zullen maximaal 45 minuten in beslag nemen, als er afgeweken wordt van de tijd, zal dit in overeenstemming besloten worden.