Orthomoleculaire therapie

‘‘Gezondheid begint bij een stabiele basis.’’

 

Bij orthomoleculaire therapie wordt er gekeken naar welk metabool type jij bent om eten goed op te nemen, in welke omgeving jij zit en welke gezondheidsklachten jij ervaart.

Speerpunten

Door voeding-, fysieke en gedragsinterventies zorgvuldig op elkaar af te stemmen kan er gewerkt worden aan een gezond lichaam, afgestemd op het individu en de hulpvraag. Zo wordt én blijft je zowel mentaal als fysiek sterk.

Jouw zelfredzaamheid wordt vergroot door een persoonlijk adviesplan, fysieke en/of online check-ups, waarin advies en kennis wordt gedeeld. Je bent dan steeds meer in staat je zelfstandig uit de klacht te helpen.

 

Orthomoleculaire therapie richt zich op het verbeteren van de gezondheid met de focus op goede voeding, omgeving en het individu. V

oeding is onlosmakelijk verbonden met gezondheid, waaronder het geestelijke welzijn, hoe we bewegen en de blootstelling aan onze omgeving zoals zonlicht.

Als holistisch therapeut hanteer ik orthomoleculair therapie om een goede balans te bereiken tussen lichaam en geest.

Vooral bij chronische problematiek die deze balans verstoort zoals chronische huid- en darmproblemen, voedingsintoleranties, verstoord cholesterolgehalte en hormonale disbalans kan deze therapievorm van toegevoegde waarde zijn.

Het consult

 

Nadat je een afspraak hebt ingepland (via de website of telefonisch contact) volgt er een intake consult. Tijdens het intake consult wordt de tijd genomen om in gesprek te gaan over jou en je gezondheidsprobleem. Om jouw systeem (lichaam) en leefstijl goed in kaart te brengen wordt er een tijdlijn gemaakt waarin we samen kijken hoe jouw immuunsysteem tot stand is gekomen en hoe jouw huidige klachten in jouw leefstijl zijn ontstaan en gegroeid.

Op deze manier worden er verbanden gelegd tussen leefstijlgewoonten en het immuunsysteem. Het wordt inzichtelijk hoe symptomen op korte termijn verholpen kunnen worden zodat we vervolgens samen de kern van jouw probleem oplossen.

Tevens is het mogelijk om bloedonderzoek uit te voeren om naar gerichte voedingswaardes te kijken en een 0-meting op te stellen.

Bij een vervolgconsult wordt er gekeken naar de behandelmogelijkheden aangepast op jou als persoon en klachtenprofiel. Gedurende jouw traject zal het behandelplan verder worden uitgewerkt op basis van de vooruitgang die wordt besproken en getoetst.

Tijdens het laatste consult evalueren we jouw traject, bespreken we je resultaten en technieken die jouw gezondheid op de lange termijn kan blijven ondersteunen.


Het eerste consult neemt gemiddeld 60 minuten in beslag, afhankelijk van de klacht kan dit langer ingepland worden.

Vervolgconsulten zullen maximaal 45 minuten in beslag nemen, indien er afgeweken wordt van de tijd, zal dit in overeenstemming besloten worden.

Versterk je gezondheid.


Begin bij de basis.

Een uitgebalanceerd voedingspatroon zorgt ervoor dat het lichaam wordt voorzien van vitaliteit en energie, welke we nodig hebben om optimaal te kunnen blijven functioneren hetzij voor ons werk, sport en eigen gezondheid.

Mijn werkwijze gaat verder dan alleen het richten op het binnenkrijgen van volwaardige voedingsproducten en supplementen, maar richt zich verder op leefstijl, gedragsleer, emotioneel welzijn en fysiek onderzoek om zo tot een systeembehandeling te komen.

Zo richten mijn interventies zich niet alleen op symptoombehandeling, maar op het verbeteren van zowel geestelijke, emotioneel als lichamelijke gezondheid op de lange termijn.

“Ik heb vanalles geprobeerd, maar niks werkt.”


Het is niet erg als je er niet alleen uitkomt.

Loop niet langer rond met klachten.

Ik kan helpen.

Vorige
Vorige

Fysiotherapie

Volgende
Volgende

Sportrevalidatie